Våld mot kvinnor


VÅLD MOT KVINNOR

Bild med texten du kan lämna honom!

Mäns våld mot kvinnor ska upphöra - är det sjätte jämställdhetsmålet

Jag har i många år utbildat i mäns våld mot kvinnor. Har spetskompetens inom ormådet vål i nära relation med fokus kvinnor med funktionsnedsättning och våld i nära relation med fokus personer som är äldre.


Har dels utbildat inom ramen för Utvecklingscentrum Dubbelt Utsatt, Bräcke Diakoni dels  Göteborgs Stads kompetenscenter Dialoga samt från och till på KvinnofridsAkademin.
I samband med att #metoo tänkte jag att "det behövs inget eget upprop för kvinnor med funktionsnedsättning" eftersom vi kan vara aktiva i alla brancher. Men så lyssnade jag på Kalibers program om färdtjänst och insåg att det ändå skulle behövas en egen hashtag och skapade #slutvillkorat.


Vi fick ihop drygt fem hundra kvinnor som berättade om sina erfanheter och har publicerat några av berättelserna på www.slutvillkorat.nu. Några av oss  fick träffa dårvarande jämställdhetsminister Åsa Regnér och berätta om det som är specifikt för gruppen.


Detta har inneburit en hel del intervjuer. En kan du lyssna på i P1 Tendens kortdokumentär Du ska vara glad att jag vill ha sex med dig.


Jag har både föreläst och utbildat på myndigheter, länsstyrelser, universitet och i kommuner över hela Sverige.


Även internationella uppdrag, bla.a i Bristol och på Island. I november 2017 åker jag till Nya Zeeland och lyfter våld mot kvinnor med funktionsnedsättning på en konferens som handlar enbart om Rättigehter för personer med funktionsnedsättning.


Låter det intressant?

Ta kontakt för offert för en föreläsning eller utbildning, halvdag, heldag eller annat som passar dig. Kontaktinfo längst ner på sidan.

snäcka
grå bräda